Mindig nagy izgalommal várom azt a pillanatot amikor megérkezek az Őzike utca 37. számhoz és kinyitom a postaládát. Általában üres, olykor van benne néhány hirdetési cetli, havonta egyszer QST újság is található de levél az igen ritka. Ezért is bontottam ki gyorsan és kíváncsi voltam hogy HA7GZ Zoli a feladó vajon mit küldött nekünk illetve nekem mert ugye a levél címzettjeként a Novák Tibor is szerepel.

Zoli a gödi, tehát mondhatnánk hetes körzetbeli qth-járól küldte a levelet. Igen itt mindig bejönnek azok a régi szép idők amikor még valakinek a hívójeléből kapásból tudni lehetett, hogy honnan rádiózik. Sőt már a levélen a bélyeg se a régi hiszen nincs “forintosítva”, az állandó áremelések miatt már csak az kerül rá, hogy belföld vagyis HA – HG.

 

no images were found

A levél tartalma egy a minimalista koncepcióban készült papír alapú qsl lap, melyen a múlt év végén december 25.-én létesített első összeköttetésünk adatai olvashatók. Nyomban meg is néztem a honlapunkon is elérhető MNHH által vezetett hívójelkönyvben Zoli adatait és lám valóban megtalálható:

no images were found

Ha7gz Zoli a 2016. évi tavaszi vizsgafelkészítőre járt hozzánk s a tanfolyam után sikeres Novice vizsgát tett és 5 évre megkapta az engedélyt a ha7gz hívójelnek a használatára.

no images were found

Nem utolsó sorban a keresőrobotok kedvéért de a qsl lap hátoldalán küldött üzenetet is ide leírom, hátha valaki ez alapján talál rá a soron következő vizsgafelkészítő tanfolyamunkra.


Tibor!

Ezúton szeretném megköszönni a Rádióamatőr felkészítő tanfolyamon nyújtott kitartó segítséged. Érdekes és értékes oktatási anyagot sikerült “átadnod”, így eredményes rádióamatőr vizsgát tettem!

Üdv: Gergely Zoltán
HA7GZ
2017.01. 29.


no images were found

Köszönöm Zoli a qsl lapot és vele együtt azt is, hogy nem felejtetted el hogy hol kezdted te is az amatőrködés alapjait elsajátítani. Sikeres rádióamatőr tevékenységet kívánok magam és a klub nevében, hajrá!

Az oldalt írta és szerkesztette: I(con

A képeket készítette: I(con