Az 1998-as év végén néhány lelkes rádióamatőr, tevékenységeinek összehangolása és szervezeti formába kovácsolása céljából megalapította a Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klubot, amely az 1999-es év nyarán került bejegyzésre a Fővárosi Bíróságnál.

A Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klub küldetése támogatni Magyarország modern rádióamatőr készenléti rendszerének kialakítását, az effektív vészhelyzeti forgalmazásra való felkészülést, és a hivatalos szervekkel való együttműködést.

INFRASTRUKTÚRA: Digitális és analóg átjátszók modernizálása, kiépítése, üzemeltetése, beleértve a Hamnet kiépítését, üzemeltetését és a külföldi hálózatokkal való összekötését is.

FORGALMAZÁS, KAPCSOLATÉPÍTÉS, HÍRSZOLGÁLAT: A rádióamatőr hobbi és szolgálat jó hírnevének példaképű zászlóvivője, hivatalos szervekkel való együttműködése és a nemzetközi kapcsolatok kiterjesztésének és ápolásának fejlesztése.

Elsősorban az utánpótlás biztosítása érdekében évente több alkalommal tartunk RÁDIÓAMATŐR FELKÉSZÍTŐ KONZULTÁCIÓKAT, amelyek jó alapot nyújtanak a rádióamatőr engedély megszerzésére. Az ilyen konzultációk keretében a résztvevők megtanulhatják az analóg és digitális technika alapjait, rádióforgalmazási tapasztalatokat szerezhetnek, és olyan berendezéseken gyakorolhatnak, amelyeken a rádióforgalmazást élesben is átélhetik. A tanfolyamok végeztével azok, akik sikeres vizsgát tettek az NMHH-nál, lehetőséget kapnak arra, hogy tagjaink sorába lépjenek. Több éve elindul internetes, HD minőségű interaktív távoktatási rendszerünk.

Állomásaink rádióamatőr szempontból kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek (magasság, felszereltség), így csapatunk számára kitűnő rádióállomások állnak rendelkezésre, amelyek
műszaki felszereltsége folyamatosan fejlődik.

Várjuk minden olyan hívójellel rendelkező magyar rádióamatőr illetve természetes személy jelentkezését, aki szívesen csatlakozna csapatunkhoz! Még nem tartozol egyik klubhoz sem, vagy már tag vagy de szeretnél nálunk is az lenni, és szereted a rádiózást, csak nincs készüléked? Nálunk alkalmad nyílhat arra, hogy RH, URH sávokban forgalmazzál klubunk készülékein, ill. kitűnő versenyállomásainkról is rádiózhass.

Klubunknál folyamatos a tagfelvétel. Ha elolvasod alapszabályunkat valamint az etikai szabályzatunkat és a benne leírtakat elfogadod, akkor nincs más teendőd mint kitölteni a belépési nyilatkozatot és elküldeni a ha5kdr email-címre, vagy egy klubnapon jelentkezni nálunk!

Tisztségviselőink

Tisztség
Név
Hívójel
Elnök:
Száraz István HA7PTY
Titkár:
Szeift Ákos HA5AS
Elnökségi tagok:
Jónap Gergő HG5OJG
  Proksza Tamás HG6PTZ
  Zsid Ferenc HA5ZF
Felügyelő bizottság elnöke: Kis István HA5IKS
Felügyelő bizottsági tagok: Lázin Mikós András HA5CBM
  Márton Attila HA7EO
Felelős kezelő (adófelelős): Lázin Mikós András HA5CBM

Frissítve: 2021. március 21.